Individuell

OLYMPUS DIGITAL CAMERABedre Hjerter Individuell

Hovedhensikten med denne oppfølgingen er å sette igang og etablere sunne treningsvaner, veiledet av fysioterapeut med spesialkompetanse innenfor hjerte- og lungesykdom for å sikre trygge omgivelser og kvalitet. Etter 6 måneder skal du kunne stå på egne ben, og ha god kunnskap om hva, hvorfor og hvordan trene riktig.

Ved oppstart informerer vi din fastlege om at du har begynt å trene hos oss. Etter endt treningsopplegg får du en oppsummering (epikrise) av hva du har vært igjennom, din progresjon og resultater, som kan gis videre til din fastlege.

I bunn ligger et medlemskap på Fokus Trening med full tilgang på senterets timer og fasiliteter i senterets åpningstid. Dette gir deg muligheten til å trene på egenhånd utover veiledningstimene, hvor du følger programmet vi har avtalt på forhånd.

For å kunne slå fast om din fysiske form blir bedre med trening er det fornuftig å utføre en fysisk test ved oppstart for så å reteste etter en gitt treningsperiode. Denne testen gjøres som en submaksimal test på tredemølle eller sykkel. Det betyr at du ikke presses til utmattelse. I tillegg tas en pusteprøve for å påvise endringer i lungefunksjonen. Dette kan kombineres som en arbeidsbelastningstest på tredemølle med måling av VO2max, EKG og blodtrykk med lege tilstede. Dersom det er indikasjon på at en slik test bør gjennomføres bakes dette inn i den totale pakken, etter samråd med din fastlege (egen pris). Se "Testing og kartlegging".

Utover den avtalte egentreningen, innleder vi treningsperioden med treningstimer med ekstra veiledning for å påse av teknikk, utførelse og intensitet gjøres adekvat. Tanken er at denne oppfølgingen er spesielt tett i begynnelsen når det er lett å gi opp pga nedsatt motivasjon, lyst og usikkerhet. Etterhvert som du blir tryggere på programmet er det naturlig å trappe ned oppfølgingen.

Kosthold er en vesentlig del av en livsstil, og med et riktig kosthold vil dette kunne utgjøre en vesentlig forskjell for om du når dine mål eller ikke. Bedre Hjerter samarbeider med SOMA Nordic som har svært god kunnskap om hjerterelatert kosthold. SOMA viser deg hvordan teori settes ut i praksis med treningskjøkken kombinert med teoretisk undervisning én gang i måneden med seks ulike temaer. Vi anbefaler derfor å delta på oppsatte kurs arrangert av SOMA Nordic (trykk her for påmelding).

Dette er altså pakken for deg som trenger tett oppfølging i begynnelsen for å etablere gode kosthold- og treningsvaner. Oppfølgingen strekker seg over seks måneder.

Pris for individuell oppfølging av Bedre Hjerter:

Pris etter forespørsel